Scheermschuimfun!

scheerschuimfun… Letterlijk dan!

Een tijdje geleden kocht Kevin (mijn -niet officiële- man) scheerschuim. Op zich niets speciaals, maar het gaf me wel een idee. In de tijd toen ik nog kleuterjuf was gebruikte ik regelmatig scheerschuim voor sensomotorisch spel. Of om kinderen te leren schrijven en tekenen. Dit bracht me op het idee om met Joas ook aan scheerschuimfun te doen!

Toen ik hem afgelopen maandag ging halen bij de onthaalmoeder was hij supergoed gezind en heel actief. Het ideale moment om het scheerschuim boven te halen. (nuja ‘bovenhalen’, het stond technisch gezien nog gewoon op onze keuken te wachten om gebruikt te worden)

Ik spoot onze salontafel, wat een ideale werkhoogte heeft voor Joas, vol met het scheerschuim. In het begin was Joas nog wat sceptisch. Hij vond het een beetje vreemd wat ik aan het doen was, maar eens zijn ene vinger het scheerschuim aanraakte dook hij er al gauw volledig in.
Hij genoot van het gevoel tussen zijn vingers, het exploreren van het schuim en van tekeningen maken (lees: kribbels). Een groot tekenbord dat je snel weer kon uitwissen als je het beu was.

Hij heeft er zich een hele tijd mee kunnen bezig houden. Je zag hem ontdekken en genieten. Het risico dat ik nam was dat Joas vrij kon rondlopen rond te tafel. Het duurde niet lang voor de vloer, zetel en mama ook vol hingen met het scheerschuim. Gelukkig ruimt het zeer gemakkelijk op.
Nu ruikt heel ons huis naar scheerschuim. :) Ik vind het wel aangenaam ruiken dus ik zit er niet mee in.
En Joas… die is al aan het aftellen naar de volgende keer dat we gaan tekenen met scheerschuim!

Grow with me pyjama

Joas blijft maar groeien! (Net zoals elk kind waarschijnlijk) In de zomer was het dan ook nog oké om een pyjama te dragen met driekwart mouwen en blote enkels. Want dat was mode toch?
Nu de winter terug voor de deur staat en driekwart mouwen, halflange mouwen geworden zijn, was het dringend tijd om een leuk pyjama patroon te zoeken. Ik heb even moeten zoeken, omdat ik voor een pyjama geen betaalpatroon wou gebruiken. (Elke sweater en legging kan je toch gebruiken als pyjama?!) Na eventjes rond de snuisteren op Pinterest kwam ik bij het patroon van de ‘grow with me pyjamas’. Een match made in heaven!
Een pyjama waar Joas lekker in kan blijven groeien én een gratis patroon. Wat wil een mens nog meer!

De mouwboorden en boorden aan de broekspijpen zijn extra lang. Zo kan je ze in het begin omrollen om daarna gewoon te dragen als een andere pyjama te klein geworden zou zijn. Ook is het truitje extra lang. Dit maakt dat mijn woeler in bed niet snel met een blote rug zal liggen slapen!
Het was dan ook nog eens supersimpel om in elkaar te steken. Ideaal voor de beginnende naaiers! Ik zou zeggen! GA ERVOOR!

Natuurlijk kon ik het ook niet laten om voor ‘vosje’ ook een matching truitje te maken! Nu kunnen ze twinnen in bed! :)

Neem hier een kijkje voor het patroon!

Moet er nog taart zijn?

Dit jaar besloot ik om voor Joas zijn verjaardag zelf aan het bakken te gaan! Ik nam een dagje vakantie van mijn werk om me goed te kunnen voorbereiden. Ik ging namelijk 4 taarten maken en mijn mama nog eens 3. (Want we moesten maar eens niet genoeg hebben!)

Ik maakte een cheese-regenboogcake, een chocoladebom, een rode vruchtentaart en een cijfertaart. Ik maakte het me niet héél moeilijk en haalde hier de perfecte bakmix voor een spongecake. Dit was dan de basis voor mijn 2 biscuits. Tussen de rode vruchtentaart kwam een laag confituur en slagroom en bij de chocoladetaart, hoe kan het ook anders, een laag chocomousse.

Voor de cijfertaart maakte ik een koekjesdeeg in de vorm van een 2. Deze werd dan gebakken en daartussen kwam een overheerlijke creamcheesevulling. De top werkte ik af met Joas’ favoriete fruit en enkele eetbare hostiebloemen.

Ik moet toegeven dat het een heel werkje is om al deze taarten te maken, alsook tussendoor de ruimte te versieren en te zorgen dat je al het materiaal in huis hebt om een feestje te organiseren, maar achteraf bekeken ben ik er superfier op! #eigenstoefstinktniet.

Heb je interesse in de volledige recepten? Laat het me dan zeker weten in de reacties!