Schoolkeuzestress!

Net zoals elke mama heb ik mijn zoon netjes op tijd ingeschreven op onze buurtschool. Gek genoeg was Joas nog maar 1 jaar en 5 maanden toen we hem moesten inschrijven, maar toch vond ik het een leuk uitzicht dat hij naar dezelfde school kan gaan als de buurtjongens. Dan kent hij toch al zeker een aantal kinderen op de speelplaats.

Ondertussen zijn er heel wat veranderingen geweest. Via Exentra (een expertisecentrum voor hoogbegaafdheid) zijn we te weten gekomen dat Joas een ontwikkelings-voorsprong heeft. Na deze diagnose kregen we van vele ouders te horen ‘oh waauw proficiat!’ of ‘je zal wel trots zijn’, maar dat is het niet altijd!
Natuurlijk zijn wij trots op onze zoon. Welke ouder is dat niet? Maar wij zijn trots op alle kleine dingen die hij doet en leert.

Nu we wisten dat Joas een ontwikkelingsvoorsprong heeft en extra begeleiding nodig zal hebben op school, waren we niet zo zeker meer van het schooltje waar hij nu is ingeschreven. We besloten om ons onderzoek te verbreden en gingen een kijkje nemen bij methodescholen. We gingen een kijkje nemen in het daltononderwijs en het ervaringsgericht onderwijs. Binnenkort hebben we ook nog contact met een freinetschool en we gingen ten raadde bij verschillende ouders. Ook gingen we op zoek naar scholen in de buurt die bekend stonden om hun goed zorgbeleid.

Momenteel hebben we enkele scholen bezocht en staan er nog een aantal op de planning. Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat Daltononderwijs mijn hart gestolen heeft, maar dat wil zeggen dat we elke ochtend 40 minuten moeten rijden naar school. Dit lijkt belachelijk om elke dag deze rit te toen maar anderzijds heb ik alles over voor mijn zoon.

We hebben hier in elk geval beslist dat we eind deze maand de knoop doorhakken. Dan hebben we alle scholen bezocht die op ons lijstje staan en hebben we (hopelijk) voldoende gesprekjes gehad met directies, zorgcoördinatoren en andere ouders. Dat is dan ook het moment dat we kiezen voor een school waar Joas baat bij heeft. Waar hij de ruimte krijgt om te ontwikkelen en waar ze hem de nodige zorg kunnen toedienen (indien hij deze nodig heeft)

Zijn er ouders met tips? Hebben jullie ook schoolkeuzestress? Wanneer weet je dat je de goede beslissing maakt? Laat het mij even weten aub!

Oudjaarzingen!

Een geweldige traditie… Oudjaarzingen of nieuwjaarzingen of nieuwjaarkezoete. Het is maar hoe je het wil noemen. Hier in Lier is de traditie enkele jaren geleden terug opgestart en wat ben ik er blij mee! Als kind ging ik ook altijd zingen, vaak al van ’s morgens vroeg, en liep ik alle huizen in onze wijk plat. Nu ik zelf mama ben word ik vooral dol op het blij maken van superschattige zangertjes voor deur met een centje en een snoepje.

Vorig jaar is Kevin met Joas gaan zingen en heb ik de zangertjes verwelkomt, maar dit jaar was het aan mij (Lees: Kevin vindt dit eigenlijk niet zo leuk als ik).
Samen met een vriendin en haar 2 kinderen trokken we de Lierse straten in. In Lier hebben ze dit slim geregeld. Ben je thuis, dan hang je een ballon aan je deur. Ben je niet zo in de feeststemming, dan hang je er geen en dan bellen de kinderen ook niet. Zo weten de kinderen perfect waar ze wel en waar ze geen mensen mogen lastig vallen.

Omdat Joas nu voor het eerst écht ging zingen (nuja, ik moet toegeven dat de credits vooral naar Basil gaan en niet naar Joas) kreeg hij van mij een gepersonaliseerde zangzak. Ik wou een tasje dat hij daarna ook nog kan gebruiken om naar school te gaan voor turnkledij of reservekledij. Ik maakte het zakje van een superleuke canvas en boven op deze zak punnikte ik zijn naam. Punnikken is voor mij nostalgie! Vroeger als kind deed ik het al met zo’n houten paddenstoel. Recent kocht ik mezelf een breimolen of punnikmolen. Dit gaat veel sneller en veel gemakkelijker! Ik ben wel blij met dit resultaat en Joas was wel blij dat er veel snoep in kon!

Na onze ronde in Lier is het bij ons ook traditie om bij moeke en vake te gaan zingen in de wijk. Daar is de traditie al eeuwenoud en zijn er ook geen regels. Je begint vanaf je wakker bent (Wat in sommige gevallen betekent dat er om 8u ’s morgens al kinderen aan je deur staan te zingen) en je mag tot 18u doorgaan!
De buit voor de kinderen is daar dus wel veel groter. :D

Maar naar jaarlijkse gewoonten spreken we dan met alle kleinkinderen af bij moeke en vake en gaan we met zijn allen zingen.
Voor de mama’s en papa’s staan er dan regelmatig kraampjes met jenever of warme choco! (Goed geregeld dus!)

Ik ben een sucker voor tradities en zeker eentje die het jaar zo mooi en lief afsluit! Ik tel al af naar volgend jaar! (maar eerst al het snoep en koeken opeten van dit jaar!)

Aan iedereen de beste wensen van 2020 en maak er een jaar van waarvan jij gelukkig wordt!

Stickerkid

Enkele weken geleden kreeg ik een superfijn mailtje van Stickerkid met de vraag of ik geen naamstickers wou laten ontwerpen voor Joas. Hun vraag kwam als geroepen want binnen enkele maanden start Joas op school en dan heb ik graag alles gelabeld.
Ik mocht op hun website een testpakketje samenstellen en hier begon het feest voor mij.

Ik vind het geweldig om kleurtjes en symbooltjes uit te proberen om toch maar het allerleukste resultaat te verkrijgen. Na wat zoeken uit het ruime aanbod koos ik voor een zacht donkerblauw en een tijger. Joas is de laatste tijd gek op dieren en daarom leek de tijger een gepaste keuze.

Joas zijn koekendoosje

Stickerkid heeft een verscheidenheid aan naamsticker, maar ook reflecterende stickers om op jassen te kleven, armbandjes voor mocht je kind verloren lopen en zelfs muurstickers. Omdat ik me wil focussen op zijn schoolcarrière besloot ik te gaan voor de medium naamstickers met symbooltje, de kleine naamstickers en de sticker om in je schoenen te kleven. Zo weet de juf bij welke zweetvoetjes de juiste schoenen passen!

Ik ben supertevreden met het pakketje dat ik mocht ontvangen en ik gok (mezelf kennende) dat er nog wel bestellingen zullen volgen! :)

Ik geraak mijn doosjes en drinkbussen voorlopig niet meer kwijt! (hoop ik)

Via de code: ‘MAMAVANJOAS’ ontvang je 10% korting op je aankoop ! Zeker een aanrader dus! (Geldig tot 10/01/2020)