Oudjaarzingen!

Een geweldige traditie… Oudjaarzingen of nieuwjaarzingen of nieuwjaarkezoete. Het is maar hoe je het wil noemen. Hier in Lier is de traditie enkele jaren geleden terug opgestart en wat ben ik er blij mee! Als kind ging ik ook altijd zingen, vaak al van ’s morgens vroeg, en liep ik alle huizen in onze wijk plat. Nu ik zelf mama ben word ik vooral dol op het blij maken van superschattige zangertjes voor deur met een centje en een snoepje.

Vorig jaar is Kevin met Joas gaan zingen en heb ik de zangertjes verwelkomt, maar dit jaar was het aan mij (Lees: Kevin vindt dit eigenlijk niet zo leuk als ik).
Samen met een vriendin en haar 2 kinderen trokken we de Lierse straten in. In Lier hebben ze dit slim geregeld. Ben je thuis, dan hang je een ballon aan je deur. Ben je niet zo in de feeststemming, dan hang je er geen en dan bellen de kinderen ook niet. Zo weten de kinderen perfect waar ze wel en waar ze geen mensen mogen lastig vallen.

Omdat Joas nu voor het eerst écht ging zingen (nuja, ik moet toegeven dat de credits vooral naar Basil gaan en niet naar Joas) kreeg hij van mij een gepersonaliseerde zangzak. Ik wou een tasje dat hij daarna ook nog kan gebruiken om naar school te gaan voor turnkledij of reservekledij. Ik maakte het zakje van een superleuke canvas en boven op deze zak punnikte ik zijn naam. Punnikken is voor mij nostalgie! Vroeger als kind deed ik het al met zo’n houten paddenstoel. Recent kocht ik mezelf een breimolen of punnikmolen. Dit gaat veel sneller en veel gemakkelijker! Ik ben wel blij met dit resultaat en Joas was wel blij dat er veel snoep in kon!

Na onze ronde in Lier is het bij ons ook traditie om bij moeke en vake te gaan zingen in de wijk. Daar is de traditie al eeuwenoud en zijn er ook geen regels. Je begint vanaf je wakker bent (Wat in sommige gevallen betekent dat er om 8u ’s morgens al kinderen aan je deur staan te zingen) en je mag tot 18u doorgaan!
De buit voor de kinderen is daar dus wel veel groter. :D

Maar naar jaarlijkse gewoonten spreken we dan met alle kleinkinderen af bij moeke en vake en gaan we met zijn allen zingen.
Voor de mama’s en papa’s staan er dan regelmatig kraampjes met jenever of warme choco! (Goed geregeld dus!)

Ik ben een sucker voor tradities en zeker eentje die het jaar zo mooi en lief afsluit! Ik tel al af naar volgend jaar! (maar eerst al het snoep en koeken opeten van dit jaar!)

Aan iedereen de beste wensen van 2020 en maak er een jaar van waarvan jij gelukkig wordt!

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s