Kerstkaartjes à la Joas

Ho Ho Ho!
Jup! Ik ben zo’n persoon dat in oktober al aan het aftellen is naar Kerst. Ik hou van de kerstboom, de lichtjes, de sfeer én het ontvangen van kerstkaarten. Onder het motto ‘give and you shall recieve’ ben ik dus begin november ook al bezig met het maken van onze kerstkaarten.

Elk jaar wil ik er graag een persoonlijke toets aan geven. Vorig jaar was het een superschattige foto van baby Joas gewikkeld in de kerstverlichting, maar dit jaar wou ik iets anders. Ik ben de laatste tijd graag bezig met photoshop en het creatief zijn (met of zonder Joas). Daarom besloot ik om geen traditionele gezinsfoto op te sturen.

Toen Joas op een bepaald moment aan het schilderen was en zijn handen begon af te drukken, kreeg ik een idee in mijn hoofd van een (niet zo origineel) kaartje dat ik ooit eens gezien had op pinterest. Het was een rendier van een voetafdruk. Binnen de 2 minuten waren Joas zijn sokken en schoenen uit en werd er een penseel losgelaten op zijn voetzolen. (Joas is heel kriebelgevoelig, dus dit was een klein sterfmomentje voor hem.)

Toen hij boven op de tafel mocht staan en zijn voetafdruk mocht maken op een blad was hij helemaal in zijn nopjes. (Achteraf gezien was dit misschien niet het slimste om hem aan te leren) Maar ach, het resultaat mag er zijn! Joas blij, mama blij en papa een beetje in paniek omdat hij denkt dat Joas nu elke keer boven op de tafel gaat kruipen als we nog eens schilderen.

Na het drogen van de verf tekende ik er een gewei bij en met photoshop bewerkte ik het ganse geheel zodat het een mooie postkaart werd. Bij Hema bestelde ik de kaartjes en daar kon je er nog enkele fijne cliparts op plaatsen. Iets wat ik ook niet kon laten natuurlijk! Na het ontvangen van deze kaart (en het besef dat er een schrijffout opstaan xD) ben ik er wel van overtuigd dat dit de meest kitsch-kerstkaart is dat ik ooit gemaakt heb! En ik ben er dol op!

Aan alle mensen die deze blog lezen!
Fijne Feestdag, een gelukkig nieuwjaar en aangename schrijffouten op de kerstkaarten :)

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s