Hallo Klaas!

Joas maakt dit jaar voor het eerst de Sint bewust mee. De vorige jaren deden wij er niet aan mee omdat zijn verjaardag net gepasseerd was, hij er toch niets van begreep en Kerst om de hoek aan het gluren was. Excuses genoeg. Maar nu is hij twee en begrijpt hij veel. Dus besloten we om eens een bezoekje aan de Sint en zijn pieten te brengen in het shoppingcenter.

Als mama vond ik dit ongelooflijk spannend. Hoe zou Joas reageren op zijn ontmoeting? Zou hij huilen of in paniek raken? Er gingen verschillende rampscenario’s door mijn hoofd. In de opvang zijn ze de kinderen er al een tijdje aan het voorbereiden door liedjes te zingen en af en toe eens een filmpje te zien, maar hier thuis waren we er niet zoveel over bezig.

Ik besloot om met Joas een tekening te schilderen voor Sint en piet. We verfden zijn handen, maakte afdrukken, en kleefden de stoomboot op zijn kunstwerk. Mama schreef er een klein briefje bij. De tekening heeft een tijdje op onze ijskast gehangen en telkens hij deze zag verwees hij naar ‘Klaas’. (Ik gok dat Joas en Sinterklaas al in de friend zone zitten en ze elkaar met bijnaam benoemen)

Tegenwoordig moet je een afspraak maken in Wijngem shoppingcenter om een bezoekje te brengen aan de Sint en deze mama vindt dat een ge-wel-dig idee! Geen lange aanschuifrijen, geen drukte, geen gefrustreerde ouders en kinderen.
Toen wij eraan kwam was Joas meteen enthousiast. Hij zag een Piet en wou er meteen een handje aan geven. Iedereen dat er oog voor had kreeg zijn kunstwerkje te zien en het kon voor hem allemaal niet snel genoeg gaan. Toen het eindelijk zijn beurt was om bij ‘Klaas’ te komen gaf hij zijn tekening af en begon hij spontaan een praatje over de mooie cadeautjes die aan de muur hingen ter versiering. (Natuurlijk was er ook wat teleurstelling toen die cadeautjes niet bedoeld waren om mee naar huis te nemen)

Nu is het nog aftellen tot 6 december! Wij proberen er hier geen gewoonte van te maken dat de Sint 5 keer komt of 3 weken op voorhand. Ik vind het oké dat hij het weekend voor 6 december komt, maar dit jaar zal hij op zijn verjaardag langskomen. Wij hebben die dag een dagje vakantie en gaan deze dan benutten om onze schoen te zetten en speelgoed uit te pakken.

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s