Scheermschuimfun!

scheerschuimfun… Letterlijk dan!

Een tijdje geleden kocht Kevin (mijn -niet officiële- man) scheerschuim. Op zich niets speciaals, maar het gaf me wel een idee. In de tijd toen ik nog kleuterjuf was gebruikte ik regelmatig scheerschuim voor sensomotorisch spel. Of om kinderen te leren schrijven en tekenen. Dit bracht me op het idee om met Joas ook aan scheerschuimfun te doen!

Toen ik hem afgelopen maandag ging halen bij de onthaalmoeder was hij supergoed gezind en heel actief. Het ideale moment om het scheerschuim boven te halen. (nuja ‘bovenhalen’, het stond technisch gezien nog gewoon op onze keuken te wachten om gebruikt te worden)

Ik spoot onze salontafel, wat een ideale werkhoogte heeft voor Joas, vol met het scheerschuim. In het begin was Joas nog wat sceptisch. Hij vond het een beetje vreemd wat ik aan het doen was, maar eens zijn ene vinger het scheerschuim aanraakte dook hij er al gauw volledig in.
Hij genoot van het gevoel tussen zijn vingers, het exploreren van het schuim en van tekeningen maken (lees: kribbels). Een groot tekenbord dat je snel weer kon uitwissen als je het beu was.

Hij heeft er zich een hele tijd mee kunnen bezig houden. Je zag hem ontdekken en genieten. Het risico dat ik nam was dat Joas vrij kon rondlopen rond te tafel. Het duurde niet lang voor de vloer, zetel en mama ook vol hingen met het scheerschuim. Gelukkig ruimt het zeer gemakkelijk op.
Nu ruikt heel ons huis naar scheerschuim. :) Ik vind het wel aangenaam ruiken dus ik zit er niet mee in.
En Joas… die is al aan het aftellen naar de volgende keer dat we gaan tekenen met scheerschuim!

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s