Maglione van ‘I love Sweaters’

De herfst is in het land en het valt niet meer te ontkennen. Stiekem had ik gehoopt dat het net zoals bij mijn zoon een korte fase zou zijn, maar het is niet zo. Ik vrees dat we nog mooie, zonnige en warme dagen gaan tegenkomen in 2019.
Voor Joas was ik dan ook op zoek naar leuke patronen voor zijn herfstgarderobe.

Ik had al een tijdje geweldig mooie stof van ‘family fabrics’ in de kast liggen en daar wou ik nu mee aan de slag. Als ik voor Joas truitjes koop of maak ben ik steeds op zoek naar van die oversized T-Shirts. Het is nooit gemakkelijk om voor een jongen leuke dingen te vinden omdat ze heel vaak hetzelfde zijn. Een basic raglan T-shirt, een hoodie met kap, maar zo eens niets speciaals.

Van mijn geweldige buurvrouw had ik het boek ‘I love sweaters’ mogen lenen en ging ik op zoek naar iets leuks voor mijn zoon. Ook hier weer heel veel leuke dingen, maar niets wat ik zocht.
Tot ik bij de ‘maglione’ terecht kwam. Een mooie trui voor meisjes, een beetje oversized en met een mooie afwerking op de rug dat het helemaal girly maakt. Na een beetje nadenkwerk was ik vastbesloten dat dit ook een leuke jongenstrui kon worden.

De ‘maglione’ kan je op 4 verschillende manieren maken, maar ik besloot om voor Joas de lang voor en achter te maken. Ik maakte de halsboord wat minder diep en paste het versiersel op de rug aan zodat dit verdween. Tijdens het naaien werd ik wat onzeker dat het toch niet te meisje ging zijn voor Joas, maar toen ik de trui aandeed was ik instant verliefd! Wat ben ik blij met deze hack!

Foto’s werden getrokken in betere (lees: zonnigere) omstandigheden.

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s