Alleen op reis met z’n twee!

Elk jaar proberen we ‘bompa’ te bezoeken die in Spanje woont. Dit jaar wilden we ook met ons gezinnetje op reis naar nieuwe oorden, dus besloten we om naar Bulgarije te trekken. Ik zag er enorm naar uit, maar het kriebelde toch dat ik niet op bezoek kon naar mijn vader. Daardoor werd er al snel beslist dat ik alleen met Joas een bezoekje zou brengen. Een weekje zalig genieten van het Spaanse zonnetje en de rust.

Al vond ik het toch een heel spannend gegeven om een hele week met Joas alleen te zijn, zonder de hulp van Kevin.
Ja, ik weet dat er dagelijks heel veel ouders dit alleen doen en ik vind dat zeer knap! Zeker wanneer het moment dichterbij kwam om te vertrekken. Ik zag vooral op tegen de vlucht. Joas is niet het type dat zal slapen op het vliegtuig en hij weegt ondertussen 16kg. Geweldig als hij dan bijna 3 uur op je schoot moet zitten. Zoals je ziet, alleen maar doemscenario’s in mijn hoofd zo vlak voor vertrek!

Uiteindelijk viel de vlucht enorm mee. Naast ons was een plaatsje vrij, dus besliste ik al snel dat Joas wel groot genoeg was voor een eigen plaatsje op het vliegtuig en ook Joas vond dat een geweldig idee. Ook al was hij enorm moe, toch heeft hij niet geslapen.

Aangekomen in Spanje viel het dan toch dik tegen… De komende week alleen maar onweer en regen, overstromingen en rukwinden. Joepie!
Van de weinige droge momenten profiteerden we onmiddellijk en gingen we naar buiten. Een wandelingetje maken, in de plassen springen, naar een speeltuintje en veel uit eten. Gelukkig kan je Joas heel blij maken met eten! :)

De laatste 3 dagen hadden we wel goed weer. De uitgelezen kans voor Joas om eindelijk te mogen gaan zwemmen. Iets waar hij al heel de reis naar uit keek! We zijn ook een dagje naar de zoo van Benidorm geweest.

Voor we het wisten zaten we al weer terug op het vliegtuig naar huis. Dit keer met iets minder geluk, want er waren geen plaatsjes meer vrij. Joas was doodop en na wat moeilijke momentjes is hij dan uiteindelijk toch in slaap gevallen op mijn schoot en heb ik hem moeten wakker maken toen het vliegtuig al meer dan 10 minuten aan de grond stond.

Kortom, niet de beste reis van ons leven, maar veel quality time met bompa. En zeg nu zelf… wat is er belangrijker dan dat?

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s