Familieweekendjes

daddydinner_mamavanjoasOmdat zowel Kevin als mezelf het heel vaak druk hebben met werk of hobby’s, ben ik blij dat we een paar maanden geleden beslist hebben om familieweekendjes te houden. Dit wil zeggen dat we elk weekend proberen van minstens één dag met ons drietjes door te brengen. Doordat Kevin lacrosse speelt, moet hij regelmatig gaan trainen en in het weekend zijn er dan matchen. Ik ging vroeger zelden mee, omdat ik me dan kon concentreren voor mijn werk of tijd had om te naaien of te gaan winkelen.

Een aantal maanden geleden hebben we dus afgesproken om daar verandering in te brengen, en ik moet zeggen dat ik leef voor deze weekends. Het is de beste beslissing die we samen genomen hebben maar niet altijd zonder slag of stoot is gegaan. Doordat we soms snel terug in oude patronen vielen vergaten we de weekenden en was het voor we het wisten weer maandag. Dit is een proces waar we ons in het begin bewust mee moesten bezighouden. Zo konden we niet alleen tijd spenderen aan Joas, maar ook aan elkaar.

Schermafbeelding 2018-05-03 om 11.31.57
Het is supergezellig om op zaterdag eens te gaan wandelen, of een bezoekje te brengen aan de grootouders. Om op zondag wat langer in onze pyjama te blijven hangen en zo gewoon bij elkaar zijn en kunnen spelen met Joas. Om wat tijd door te brengen in onze tuin (waar voldoende werk in is) of wat klusjes te doen in ons huis. Met zijn tweetjes is het vele leuker!

Sinds deze afspraak er is, merk ik ook aan mezelf dat ik meer meega naar Kevin zijn matchen. Ik vind het leuk om dat met Joas vanuit de cafetaria te kijken en om er te zijn voor hem. (Nee, ik ga niet graag met Joas langs de kant van het veld staan uit angst van rondvliegende ballen)

We moeten niet elk weekend iets geks doen, of veel geld uitgeven (al denkt Kevin wel dat dit laatste mijn doel is :D) maar het gewoon samenzijn betekent enorm veel! Ik kijk nu al uit naar volgend weekend!

IMG_1781

Zondagochtend, pyjamadag, of de dag dat we alles afbreken thuis! 


Voor zij die zich afvragen hoe het nu met mijn carpaaltunnelhand is… Mijn duim slaapt en brandt, met mijn andere vingers is alles in orde. De kracht is mijn pols is zwak, en  ik ben nog steeds beperkt in mijn kunnen. Joas pakken en aankleden is bijvoorbeeld moeilijk.  Vooral zal ik blij zijn als vrijdag het verband eraf kan… Want dat is gewoon heel vervelend!

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s