Bujo voor de vrienden

Sommigen onder jullie zullen wel weten dat ik sinds enkele maanden mijn creativiteit botvier in mijn bullet journal, of budo voor de vrienden. Ik was al een langere tijd aan het denken om er aan te beginnen, maar had er nooit de moed voor (en de tijd, naargelang ik een kersverse moeder was) Tot ik een vroegere schoolvriendin haar instagram tegenkwam waar zij haar bulletjournal toont, was ik helemaal geïnspireerd. Zij noemt het haar kogeldagboek en ik vind de vertaling geniaal!
Omdat ik niet goed wist hoe ik eraan moest beginnen heb ik eerst wat research gedaan. Ik ben gaan kijken op youtube, instagram en pinterest naar experts op dit vlak en daar heb ik veel raad uit gehaald. Het eerste wat belangrijk was, is om een goed boek te vinden. Sommige bullet journals zijn goedkoper, maar dat heeft dan weer invloed op de kwaliteit van het papier.
Omdat ik wou experimenteren met verschillende pennen en stiften, wou ik toch wel een bujo met stevig papier. Ik kocht mijn bullet journal hier en was vooral blij met de harde bookcover.
Toen ik mijn bujo had, kocht ik nog de nodige stiftjes, want ik wou niet beginnen als een leek, maar als een echte professional ;) Als je je eigen bujo start, heb je niets nodig buiten een schrift en wat pennen. Al kan ik wel aanraden dat deze stijfjes heel vlot zijn in de hand.
En dan is het doen wat jij wil. Tijdens mijn research heb ik gemerkt dat er veel verschillende aanpakken zijn. Sommigen gebruiken het als dagboek, anderen als sketchbook, of een mengeling van allebei, maar ik gebruik hem vooral als agenda. Ik heb een aantal keer wat extra’s toegevoegd zoals een ‘habit tracker’ of een ‘food tracker’, maar dit was iets dat ik niet consequent bleef gebruiken.
Voor mij is een bujo iets handigs om mijn planning bij te houden en om mij creatief in uit te laten. Hier oefen ik mijn handletteren en het tekenen van doodles als ik doorheen de dag eens 10 minuutjes tijd heb.
Ik ben er enorm tevreden van, omdat dit mijn boek is. Ik heb deze van het begin tot het einde gemaakt en ik ben er ook heel trots op. Ikzelf zie de evolutie elke maand, en ik merk dat ik elke maand creatiever wordt.
Het is geen agenda, geen gewone bullet journal, maar mijn pronkstuk!

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s