Het leven met babyvetjes

Jaja, de titel zegt al genoeg! Veel mama’s zullen het wel begrijpen, maar het leven met ‘babyvetjes’ is niet leuk!
Joas is vorige vrijdag 5 maanden geworden en wat ben ik ontzettend trots op hem! Hij heeft ondertussen op zijn buik leren rollen, giechelt bij het kriebelen en zet elke dag enorme stappen vooruit!
 
Maar bij mij gaat het niet zoals ik gehoopt had.
Bij de geboorte van Joas was ik 30! kilogram bijgekomen. Een hele shock! Zowel voor mij als mijn omgeving.
Joas was 5 kilogram bij geboorte, dus met het nodige vruchtwater en dergelijke was ik meer dan 8 kilogram afgevallen op 2 minuten! (Kon het altijd maar zo snel gaan!)
Door de babyblues kreeg ik geen hap door men keel, en voor ik het wist was er 20 kilogram terug af!
Maar die laatste 10…. Nuja, laat het me zo zeggen… ze zien me ontzettend graag. Ik ben nooit de magerste geweest, maar nu is het toch wel heel frustrerend.
 
Ik ben samen met mijn partner gezonder en verser gaan eten. Wij waren het koppel dat nogal graag take out bestelde. Fast & Easy! Ook lag er altijd chips en chocolade in de kast, en konden we altijd wel een koek aanbieden. Dat hebben we nu laten varen, in de hoop om zo ook wat kilootjes kwijt te spelen.
 
Om mezelf te blijven motiveren had ik beslist om geen broeken in een grotere maat te kopen. Ik heb leuke broeken in de kast hangen en ik was bang dat als ik toch nieuwe broeken zou kopen, ik de nood niet meer voelde om mijn babyvetjes kwijt te geraken. Maar vanmiddag gebeurde het meest verschrikkelijkst wat een ‘vollere’ dame kan meemaken. Mijn broek scheurde ter hoogte van de dijen! Omdat ik nog steeds mijn zwangerschapsbroeken droeg (en zoveel heb ik er niet in de kast hangen) was er veel slijt op gekomen, waardoor ze me daarstraks heeft gefaald. Ik had op voorhand ook gehoopt dat ik niet zo lang in mijn zwangerschapsbroeken zou moeten kamperen, maar dit geluk zit niet aan mijn kant.
 
En dan komt het moment: broeken passen! VERSCHRIKKELIJK!!! Op een moment stond ik in een pashokje raad te vragen aan een winkeldame en zij adviseerde me om misschien gewoon buikspieroefeningen te doen of te gaan sporten! Ja dag en bedankt! Dit is het laatste dat je horen wil als je in je boxershort met je billen vol striemen in een pashokje staat! Uiteindelijk ben ik in een winkel beland waar ze me wel goed hebben geholpen. Ik heb letterlijk elke jeansbroek aangehad die er in de winkel hing, heb vaak met mijn ogen vol tranen gestaan, en heb wel 10 keer de moed opgegeven, maar de winkeldame van de winkel bleef me ondersteunen en hulp bieden.
 
Uiteindelijk ben ik met 2 nieuwe broeken naar de kassa gegaan! Joepie! (Wel een maatje groter, maar het was hoogtijd om afscheid te nemen van mijn zwangerschapsbroeken)
Nu kan ik toch weer even verder. Vandaag was een treurige dag, maar alles werd goed gemaakt als ik Joas ging halen bij de onthaalmoeder. Een geweldige lach die je onmiddellijk goed laat voelen! En dan weet je dat je zelfs 100 kilogram zou willen bijkomen voor zo’n wonder!

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s