Gaan logeren

Schermafbeelding 2018-04-15 om 15.27.00
Ooit moest het eens gebeuren.. Een nachtje zonder mama!
Omdat ik moest gaan lesgeven tijdens een monitorenopleiding, moest Joas een keertje gaan logeren bij bonbon.
Meestal neem ik hem mee, maar dit weekend moest ik tot 22u lesgeven en zag ik het niet zitten dat Joas zo lang daar moet blijven.
Op zaterdagvoormiddag moest ik hem naar Arendonk brengen (want daar is casa bonbon) en ik was vrijdag al aan het panikeren. Wat moet er allemaal in zijn koffertje? wat moet ik zeker zeggen tegen bonbon? Hoeveel kledij moet ik meegeven? Zal hij dat wel kunnen zonder mij? Zal ik het wel overleven zo zonder hem? Héél veel vragen en spannende momenten.
Om mezelf wat te kalmeren ben ik vrijdag avond al begonnen zijn zijn valiesje in te pakken. Kledij, medicatie, toiletzakje, … Zo had ik tijd genoeg om alles 10 keer te controleren. Ik besloot ook op te schrijven hoe zijn eet- en meditatiepatroon was, zodat ik zaterdag en zondag al niet moest panikeren of het wel duidelijk genoeg was uitgelegd. Normaal gezien neemt Joas enkel zijn vitamine D en Symbioflor 1, maar omdat hij afgelopen week spruw heeft gehad, kreeg hij ook nog de nodige zalfjes en medicatie voor zijn mond.
Op zaterdagmorgen ben ik met een klein hartje vertrokken naar Arendonk. Ik wist dat ik mijn zoon moest achterlaten (ook al was het maar voor 24 uur) en ik wist dat dit vervelend voor me was. Ik zocht redenen om niet te moeten vertrekken, bleef dingen herhalen die bonbon zeker moest weten, en vroeg me constant af of ik niets vergeten te melden was.
In de auto naar Rijmenam (Mechelen), jaja ik zou dat weekend vele kilometers afleggen, was het enorm stil. Ik had het er echt moeilijk mee, maar besloot wel om me dit weekend te amuseren. En dat is me gelukt. Mede dankzij bonbon, die er regelmatig voor zorgde dat er een fotootje verscheen op mijn ‘whatapp’ om me gerust te stellen. Ik moet toegeven dat ik me enorm geamuseerd heb en ik heb zelfs ‘een kriekske’ gedronken, iets wat al meer dan een jaar geleden was!
Toch was ik blij dat ik zondagochtend, na het ontbijt, terug richting Arendonk mocht trekken om Joas op te halen. Veel kusjes en knuffelmomentjes! Want jaaaaaaa.. we zijn terug samen! Ik had Joas veel meer gemist dan andersom, maar dat maakte niet uit. Zijn knuffeltjes en schattige lach waren terug bij mij! Ik was helemaal gerust gesteld. Een leegte werd terug gevuld.
Dank u bonbon voor het fijne weekend! Zo mogen er nog meer zijn! (maar niet té veel :D)
Samen met Ties (het neefje) spelen bij bonbon

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s