Back to school

Schermafbeelding 2018-04-15 om 15.18.40Aan alles komt een einde… dus ook aan mijn zwangerschaps- en ouderschapsverlof. Vanaf morgen begint deze mama terug te werken. Met alle stress dat erbij hoort. Ik ben vanmiddag al begonnen met het inpakken van onze rugzakken. Reservekledij en papflessen voor Joas en fruit en een borstkolf voor mama.
Alle doemscenario’s lopen al door mijn hoofd:
1) Zal ik wel op tijd uit bed geraken?
Joas heeft dan misschien wel slaapproblemen (gehad), toch heeft hij het mij altijd gegund om te slapen tot half 9. Het feit dat mijn wekker morgen om 6u50 afloopt geeft me nu al een krop in de keel.
2) Ga ik morgenvroeg alles wel rond krijgen? Tot nu toe heb ik een strakke planning in mijn hoofd, maar mijn realisme schreeuwt me toe dat ik er me niet op mag vastpinnen. Je zal het zien; 2 minuten voor we moeten vertrekken zal er weer iets onverwachts gebeuren! Karma?
3) Hoe gaan de nieuwe collega’s reageren? Ik begin weer maar eens op een nieuwe school. Eentje vlak bij mij thuis en dat geeft me iets om naar uit te kijken. Maar toch zal het weer een hele aanpassing zijn. Nieuwe collega’s leren kennen, het vertrouwen van de kinderen krijgen, je weg door de verschillende schoolgangen zoeken, kennis maken met het nieuwe ritme van de school, de doelstellingen, de agenda, …
4) Wat als net morgen Joas iets voorheeft? Stel je nu voor dat hij morgen ziek wordt. Daar heb ik überhaupt nog nooit rekening mee gehouden omdat ik tot nu toe altijd beschikbaar was voor hem. Maar ik kan morgen toch moeilijk mijn spullen pakken en vertrekken op mijn werk? aaaah!!
Gelukkig weet ik ook wel dat Joas morgen niet ziek zal zijn (hout vasthouden), dat de collega’s lief zullen zijn en me zullen ondersteunen (hout vasthouden), dat kevin, mijn man (niet officieel) mij morgen zal helpen om Joas mee aan te kleden en om mij uit mijn bed te sleuren en om te gaan met mijn ochtendhumeur. (hout vasthouden).
En ik weet dat ik Joas morgen heel hard ga missen, maar ik weet ook dat ik morgen iets ga doen wat ik goed kan en graag doe!
Dus deze juf is klaar om naar de kleuterklas te gaan!
(Het is uiteindelijk maar een halve dag)

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s