De eerste groentepap

Tijdens mijn zwangerschap had ik me voorgenomen om borstvoeding te gaan geven. Het is zelfs nooit een twijfelpunt geweest. Maar zoals sommige lezers wel weten is dat Joas een stevige baby was bij de geboorte. Lees: 5 volle kilogram! Een nieuw record bij de gynaecoloog en ‘the talk of the town’.
Omdat hij geboren is via een keizersnede had mijn borstvoeding een heel moeilijke start. Joas is heel wat afgevallen en toch bleef de borstvoeding uit. Daardoor kreeg hij in het moederhuis al extra kunstvoedingen bij.
De afgelopen maanden zijn altijd moeilijk gebleven. Ik heb nooit voldoende borstvoeding kunnen aanmaken om hem een hele dag te voeden en ik was altijd een beetje bang dat hij niet voldoende voedingsstoffen zou binnen krijgen. Dus gaf ik hem nog regelmatig een extra voeding bij.
Toen Joas 2 weken geleden in het ziekenhuis heeft gelegen met slaapproblemen (dit is nog een verhaal voor een andere blog) zijn ze tot constatatie gekomen dat Joas normaal gezien wel genoeg drinken zou krijgen bij mij. Dus zijn we gestopt met kunstvoedingen bijgeven.
Nu is gisteren de vroedvrouw bij ons thuis langs geweest om Joas nog een keertje te wegen, en hij was afgevallen. Dus nu blijkt dat hij niet genoeg voeding binnen krijgt. Een hele domper om als moeder te horen! Voor de tweede keer in zijn jonge leven kan ik hem niet genoeg voeding geven. Dus terug naar de bijvoedingen.
Omdat ik hem niet te veel flesvoeding wou bijgeven is er beslist van hem op groentepapjes te zetten. Hij wordt binnen 2 dagen vier maanden, dus mochten we ermee starten. Ik weet dat er aangeraden wordt om te wachten tot 6 maanden, maar ik had wel de indruk dat Joas er wel klaar voor was. Hij stak al een tijdje zijn handen in zijn mond, neemt al een tijdje zijn vitamine D via een lepeltje en begint nu ook zijn speelgoed in zijn mond te stoppen. Dus we gaan er voor!
Omdat hij af en toe tussendoor venkelthee drinkt en dit heel graag lust, besloot ik om te starten met venkel. Om de smaak een beetje te verzachten heb ik er wat appeltjes tussen gedaan. Een aanrader van de kinderarts omdat dit ook laxerend werkt (Joas heeft ook wat problemen met zijn lange darmen, dus laxerend is oké!)
Ik had een klein potje van 50 gram gemaakt, omdat ik gehoord had dat ze van de eerste voedingen maar enkele hapjes zouden proeven. Maar niet mijn zoon! De eerste hapjes waren met enorme grappige snuiten, maar hij was heel snel vertrokken. En die 50 gram was zo op!
Nu hopen dat dit zijn buikje wat vult en dat hij bijkomt, wat maakt dat we nog even kunnen doorgaan met de borstvoeding. Ik heb er hard voor moeten werken om deze op te starten, en ik ben nog helemaal niet klaar om dit op te geven.

Gepubliceerd door mamavanjoas

Een naaiende mama met een planner en te weinig tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s